Cărți de citit – pentru o călătorie în jurul lumii, cu mintea

*listă de 195 sau 200 de cărți de citit prin care am mers  în jurul lumii

Pentru o serie de motive listate mai jos, care includ cuvinte ca ”descoperire”, ”imaginație” ”sinestezie” sau ”dezvoltare”, am început și o să tot adaug acestei liste de cărți cele care mă duc în anumite țări, anumite culturi, scrise de autori din acele țări, până le descopăr pe toate.

Așa că pentru cine vrea să călătoarească, și să nu se oprească, să fie acolo și să asculte acel ”acolo”, cam asta ar fi lista în #cuvinteetc de #cărțidecititlumea. 

În pandemie, undeva în martie 2020, mi-a venit ideea de a pleca cu mintea. Mi-a fost mereu ușor, pentru că dacă am ceva din plin, e imaginație. 

Mai mult decât faptul că ”văd” locuri când aud cuvinte, miros lucruri când le citesc descrise, cărțile au fost mereu pentru mine jumătăți de experiență reală. Unele mi-au dat lecții atât de puternice încât, după ce am citit o carte anume, am reușit să fac un lucru de la nivel de intermediar, având deja învățate bazele. 

Așa că o călătorie în jurul lumii, la care știu deja cum se simte gălăgia pe străzile din Istambul sau de ce trebuie să caut lumea mlaștinii în North Carolina, la atât de multe obiceiuri, feluri de a fi, de a reacționa, de a gândi fraze și conversații, cărțile pe care le-am pus pe listă sunt modurile mele de a nu începe de la zero descoperirea. 

Avem o planetă și deocamdată o viață. Dar avem și o minte extraordinar de complexă care poate ghida călătorii întregi de pe un scaun. Așa că le-am pus una lângă alta și am plecat în lume. 

Jos, pe harta asta, am loc de răzuit 195 sau 200 de locuri. În timp, cu răbdare. 

În timp, adaug cărți, așa cum adaug amintiri și călătorii reale, care sunt fie noi, fi inspirate de aceste cărți. REGULI: Și încerc să nu fie SF sau de fantezie sau de călătorie, ci să suprindă momente autentice acelei țări, acelui popor, acelei culturi. Și să fie scrise de autori ce aparțin acelei țări. 

Și poate unele țări vor avea mai multe reprezentante, și poate unele inițial vor avea ca reprezentante fantezii, până la noi descoperiri. O să văd. 

Și vă recomand o astfel de listă, de challenge, de călătorie, doar și pentru plăcerea de a bifa lucruri pe  listă. 

 O listă în creștere de #cărțidecititlumea

 

  • 1. Japan – ”The Travelling Cat Chronicles” de Hiro Arikawa

Favourite quote: ”It’s kind of inconvenient that humans only understand each other.”

Goodreads review 

Get the book!

 

 

 

  • 2. Turkey – ”10 Minutes 38 Seconds in This Strange World” – by Elif Shafak  

Favourite quote:”It seemed to Leila that human beings exhibited a profound impatience with the milestones of their existence.”

 

Goodreads review

Get the book!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To be continued

 

PS: Dacă aveți recomandări locale, speciale sau interesante. le aștept cu interes în DM sau mail.   

 

Fiți buni, bine și cu minte!

Te-ar mai putea interesa:

 

Cătălina, în cuvinte etc.